Caută În website

news

Elena Ungureanu

Elena Ungureanu, arhitecta unei vieți autentice!

Psiholog cu portofoliu complet de competențe în Psihologie, antreprenor, fondator al clinicii – sistem integrat de servicii psiho-medicale – care îi poartă numele. Iubește oamenii naturali și simpli, sensibilitatea, forța și vulnerbilitatea, versurile lui Nichita Stănescu, Limba Franceză și politica.

Crede că fiecare persoană poate deveni un om de SUCCES, iar asta nu e un sofism, o fata Morgana, ci o credință personală, ca și “cea a asumării lui Dumnezeu, pe care îl căutăm neobosit și tocmai de aceea ne umple viața”. Femeie puternică, perseverentă și bine ancorată în realitate, Elena Ungureanu a reușit în mai puțin de 5 ani să ajungă un important anteprenor în domeniul său de activitate.
Elena a răspuns fără ezitare pentru “Ten for you”, categorie pe care o inaugurează în revista Succesul.

1. Ce rol joci în această viață?

Regizor, director de producție, actor principal, scenarist, director de imagine, prezentator, figurant – le-am încercat pe toate. Viața m-a trecut prin aceste ipostaze până acum și sper să nu se oprească aici. Am curajul să cer de la viață mult și sper să primesc tot ce are mai intens de oferit, urcușuri și coborâșuri, agonie și extaz, hălăduiri absconse ale proprie-mi conștiințe. Mă sperie banalul, liniarul, obișnuitul, zona de confort. Indiferent de rolul în care mă voi afla vreodată în viitor, am o certitudine: îl voi îmbrăca cu desăvârșire. Așa cum s-a și întâmplat până acum. Sunt o fire cameleonică și indiferent de menirea mea într-o piesă, îmi fac rolul memorabil!

2. Cum te-ai descrie dacă te-ai vedea din exterior? Cer maximă sinceritate.

Cu maximă sinceritate (râde)? Mi-ar plăcea enorm de mine din exterior. Aș admira-o pe această Elena Ungureanu pentru curaj, ambiție și determinare. Aș descrie-o la superlativ! M-ar inspira, pe alocuri chiar mi-ar stârni o ușoară invidie, mi-ar plăcea să o am aproape și să mă hrănesc cu modul ei de a fi! Vreau însă să fac o mărturisire, voi deveni ușor vulnerabilă, dar e necesar să vă spun și cum m-aș descrie din interior. Sunt cel mai mare critic al meu, nu-mi place să-mi recitesc textele pe care le scriu sau rapoartele de evaluare psihologică pe care le fac, nici să mă urmăresc în reluare după ce particip la o emisiune TV, nici să mă reascult după ce particip la o dezbatere la Radio. Tot timpul am impresia că pot mai bine și o reluare evaluativă a propriului meu comportament, indiferent de natura ei, vine cu o judecată de valoare negativă la adresa mea. Și eu, ca Lucian Blaga: ”Doamne, o singură rugăciune am: să nu mă lași niciodată să fiu mulțumit de mine însumi”.

3. Cu ce îți hrănești mintea? Dar sufletul?

Mintea și sufletul sunt cea mai mare bogăție a mea, iar ceea ce hrănesc astăzi sunt conștientă că se va vedea în evenimentele pe care le voi experimenta mâine. Mintea mi-o hrănesc cu gânduri pozitive: bucurie, acceptare, compasiune, iertare, admirație, prețuire. Sufletul, cu iubire.

4. Câte ore muncești pe zi și de ce?

Mult, foarte mult. Am avut perioade în care am muncit și nopțile pentru a da viață unor proiecte în care am crezut. Încă se mai întâmplă asta în prezent, însă rar. Vreau să fiu arhitecta unei vieți originale și autentice, să mă șlefuiesc ca un diamant. Cea mai mare frică a mea e să mă trezesc într-o zi și să mă întreb: oare eu a cui viață trăiesc? Dacă nu ai visuri, obiective, scopuri personale, vei fi tentat să faci parte din planurile altora și vei trăi cum trăiește toată lumea și vei face ce face toată lumea. Iar asta mă sperie teribil!

5. Te afli acolo unde trebuie să fii?

Da, categoric da!

6. Ce ai face pentru 1 milion de euro?

Aș munci pentru el. Deja lucrez la acest obiectiv. Totul în lumea asta are un preț, iar dacă nu ești dispus să plătești prețul corect și alegi să faci compromisuri, să alegi calea ușoară, mai devreme sau mai târziu, tot vei plăti un preț. Poate chiar mai mare. În plus, nu m-aș mai putea bucura de acest milion de euro dacă aș ști că l-am obținut altfel decât prin muncă.

7. Succesul se atrage, se face, se atinge?

Succesul se construiește prin curaj, îndrăzneală și acțiune. Cei care au succes în viață sunt cei care au îndrăznit, care și-au învins fricile și au acționat, au căzut și s-au ridicat. Nu consider succesul ca fiind o destinație, ci o călătorie. E un mod de viață.

8. Ești un om cu imaginație. Cum vezi viitorul?

Ca pe cea mai mare provocare a vieții mele. Mă antrenez în fiecare zi pentru el. Acum, în această clipă, îmi scriu viitorul. Dacă tot vorbeam de roluri la începutul interviului, mi-ar plăcea să mă găsească viitorul în ipostaza unui învingător puternic și înțelept.

9. Ce ai învățat în ultimii doi ani?

Am învățat că uneori cea mai bună alegere pe care o pot face este să merg mai departe. Înainte mi-era foarte greu să mă desprind de oameni, lucruri, idei, contexte. Eram ca o caracatiță care își înfășura tentaculele în jurul lor și mă agățam de ele. Cunoscutul îmi dădea o stare de bine și de siguranță. Când m-am oprit din a alerga după ancore greșite, am dat șansa ancorelor bune să mă găsească. Acum nu mai opun rezistență, dacă simt că a venit vremea să mă desprind de ceva sau cineva, o fac cu bucurie. Îmi dau voie să experimentez viața, să mă desprind de trecut pentru un prezent și viitor care să mă găsească pe calea fericirii mele.

10. Obiective pe 2022…

Să-mi consolidez brandul! Să înfrunt tot ce îmi pregătește viața cu capul sus! Să găsesc frumusețea în bucurii mărunte! Să FIU!

Din aceeași categorie